Print opties:

Snert uit de slowcooker (ewrtensoep)

snert uit de slowcooker

Snert, ook wel erwtensoep genoemd, is een winter soep, rijk gevuld met groene spliterwten, groenten en vlees. Deze stevige, hartige soep wordt traditioneel geserveerd met rookworst en roggebrood. Perfect voor koude dagen! snert is een heerlijke, verwarmende maaltijd boordevol smaak en voedingsstoffen.

Kookmethode
Gangen ,
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 6 uren Totale tijd: 6 uren 15 minuten
Kooktemperatuur 100  C
Opdieningen 4
Beste seizoen Winter
Beschrijving

Probeer deze heerlijke Hollandse snert, makkelijk gemaakt in de slowcooker. Deze dikke erwtensoep zit bomvol met groene spliterwten, groenten en vlees! Perfect voor koude winterdagen, deze snert is een warme, smakelijke maaltijd voor het hele gezin. Ontdek hoe eenvoudig en lekker slowcooker-snert kan zijn.

Ingrediƫnten
  • 400 gram schouder of rib karbonades
  • olijfolie (voor in de pan)
  • 2 stuks uien
  • 350 gram wortel
  • 1 stuks prei
  • 400 gram gedroogde spliterwten
  • 1.3 liter heet water
  • 1 stuks groente bouillon blokje
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 2 stuks laurierblad
  • 250 gram rookworst
Bereiding
  1. Vlees voorbereiden

    Snijd de stukken bot van het vlees af en snijd het vlees in blokken van ongeveer 2x2 centimeter.

  2. Vlees bakken en groentes snijden

    Verhit een klein scheutje olijf olie in een braadpan en bak het vlees op hoog vuur tot het licht bruin kleurt.

    Ondertussen snij je de prei in halve ringen, de wortel in halve maantjes en snipper je de ui.

  3. Groentes mee bakken

    Als het vlees rondom kleurt kun je de groentes toevoegen. Bak de groentes ongeveer 5 a 6 minuten mee op middel hoog vuur.

  4. De slowcooker vullen en instellen

    Doe het vlees en groente mix in de slowcooker. Voeg hier ook de spliterwten, het water, het bouillonblokje, de tijm en de laurierbladeren aan toe.

    Schep dit alles een paar keer goed om en stel dan de slowcooker in op de hoge stand voor 6 uur.

  5. Rookworst toevoegen

    Na 5,5 uur koken kun je de rookworst toevoegen. Snij de rookworst in plakjes van ongeveer 1 cm dik, voeg de worst toe aan de pan en laat 30 minuten mee koken.

  6. Soep serveren

    Na 6 uur koken kun je de soep serveren. Je kunt deze direct uit de slowcooker serveren maar als je de soep nog een half uur laat staan is deze wat verder uitgedikt. Haal de laurierbladeren eruit en serveer de soep.

    Eetsmakelijk!