Snert, ook wel erwtensoep genoemd, is een winter soep, rijk gevuld met groene spliterwten, groenten en vlees. Deze stevige, hartige soep wordt traditioneel geserveerd met rookworst en roggebrood. Perfect voor koude dagen! snert is een heerlijke, verwarmende maaltijd boordevol smaak en voedingsstoffen.
Probeer deze heerlijke Hollandse snert, makkelijk gemaakt in de slowcooker. Deze dikke erwtensoep zit bomvol met groene spliterwten, groenten en vlees! Perfect voor koude winterdagen, deze snert is een warme, smakelijke maaltijd voor het hele gezin. Ontdek hoe eenvoudig en lekker slowcooker-snert kan zijn.
Snijd de stukken bot van het vlees af en snijd het vlees in blokken van ongeveer 2x2 centimeter.
Verhit een klein scheutje olijf olie in een braadpan en bak het vlees op hoog vuur tot het licht bruin kleurt.
Ondertussen snij je de prei in halve ringen, de wortel in halve maantjes en snipper je de ui.
Als het vlees rondom kleurt kun je de groentes toevoegen. Bak de groentes ongeveer 5 a 6 minuten mee op middel hoog vuur.
Doe het vlees en groente mix in de slowcooker. Voeg hier ook de spliterwten, het water, het bouillonblokje, de tijm en de laurierbladeren aan toe.
Schep dit alles een paar keer goed om en stel dan de slowcooker in op de hoge stand voor 6 uur.
Na 5,5 uur koken kun je de rookworst toevoegen. Snij de rookworst in plakjes van ongeveer 1 cm dik, voeg de worst toe aan de pan en laat 30 minuten mee koken.
Na 6 uur koken kun je de soep serveren. Je kunt deze direct uit de slowcooker serveren maar als je de soep nog een half uur laat staan is deze wat verder uitgedikt. Haal de laurierbladeren eruit en serveer de soep.
Eetsmakelijk!