Gebruik je overgebleven groentes in dit veelzijdige en voedzame recept! Met maar liefst 1500 gram groenten is dit recept een krachtpatser aan vitamines en voedingsstoffen. Ideaal voor het einde van de week om restjes op een slimme manier op te maken. Variatie? Geen probleem! Vervang bleekselderij door prei of voeg je favoriete groenten toe. Ontdek hoe eenvoudig het is om een kleurrijke en gezonde maaltijd op tafel te zetten. Geniet van smaak, gezondheid en een opgeruimde koelkast!

Gezonde pasta met SUPER VEEL GROENTE!
Beschrijving
Met maar liefst 1500 gram groenten is dit recept een krachtpatser aan vitamines en voedingsstoffen. Ideaal voor het einde van de week om restjes op een slimme manier op te maken. Ontdek hoe eenvoudig het is om een kleurrijke en gezonde maaltijd op tafel te zetten.
Ingrediënten
Bereiding
-
Verwarm de oven
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Snijd de groentes
Snijd alle groentes in grove stukken van ongeveer 2x2 cm. Dit omdat de groentes na het grillen met een staafmixer of blender gepureerd worden. De knoflook hoeft enkel gepeld en de ui kan grof gesnipperd worden.
-
Groentes grillen
Beleg een bakplaat met bakpapier en leg de grof gesneden groentes hierop. Besprenkel of besproei de groentes met een beetje olijfolie en strooi de basilicum en oregano hier over uit. Zet vervolgens de bakplaat in de voorverwarmde oven voor 30 minuten.
-
Pasta en gehakt bakken
Terwijl de groentes in de oven staan kook je de pasta volgens de instructies op de verpakking. Voor het gehakt neem je een ruime wok pan, groot genoeg om de groentes bij te doen voor een volledige saus. Bak de gehakt in een aantal minuten om middel hoog vuur gaar. Zet vervolgens het vuur uit tot de pasta gepureerd is.
-
Saus maken
Als de groentes 30 minuten in de oven zijn geweest, kunnen deze met het bouillon blokje in de blender, een hoge liters maat of een ander soort hoge koker waarin deze met een staafmixer gepureerd kunnen worden tot de gewenste dikte. Hou je van een fijne saus, pureer je de groente helemaal fijn. Hou je van een iets grovere saus met stukjes groente, pureer je de groente gedeeltelijk. Het pureren kan in 2 delen als de liters maat niet groot genoeg is. Voeg ongeveer 150 tot 200 ml water toe om de saus wat dunner te maken. Voeg als laatste ook de Val Blanc of Paturain room kaas toe.
-
Pasta afmaken
Als alles gepureerd is doe je de groentes bij de gehakt in de pan. Voeg ook de gekookte pasta toe. In principe kun je de pasta nu opdienen. Wil je de pasta nog lekkerder maken? Volg dan de laatste stap van het recept.
-
Laatste stap (optioneel, maar wel erg lekker!)
Als laatst kun je de bol mozarella in dunne plakjes snijden. Doe de afgemaakte pastasaus met pasta in een ovenschaal en verdeel de mozarella plakjes hier overheen. Bak dit nog even af in 10 minuten tijd in de voorverwarmde oven op 180°C.
Eetsmakelijk!